Atyabi Weblog/وب نگاری اطیابی

این وب نگاری درمورد موضوعات گوناگون می باشد.

Atyabi Weblog/وب نگاری اطیابی

این وب نگاری درمورد موضوعات گوناگون می باشد.

زندگینامه علامه اقبال لاهوری

 علامه اقبال لاهوری

علامه محمد اقبال لاهوری ، شاعر، فیلسوف، سیاستمدار و متفکر مسلمان هندی(پاکستانی کنونی) در۹ نوامبر ۱۸۷۷ میلادی درسیالکوت ازتوابع پنجاب پاکستان بدنیا آمد. نیاکان او از قبیله سپروی برهمنان کشمیر بودند و در سده هفدهم میلادی، حدود دویست سال پیش از تولد او، اسلام آورده بودند. پدر او مسلمانی دیندار بود. اقبال قرآن را در یکی از مساجد سیالکوت آموخت و دوران راهنمایی و دبیرستان خود را در اسکاچ‌میشن کالج (Scotch Mission College) گذراند. تحصیلات او در رشته فلسفه در دانشگاه لاهور آغاز شد و مدرک کارشناسی ارشد فلسفه را در سال ۱۸۹۹میلادی با رتبه اول از دانشگاه پنجاب دریافت کرد. وی سپس از دانشگاه کمبریج و دانشگاه مونیخ مدرک دکترای خود را در رشتهٔ فلسفه گرفت.

اقبال در دورهٔ کارشناسی ارشد با توماس آرنولد ارتباط نزدیکی پیدا کرد و در اروپا نیز با ادوارد براون و نیکلسون مراودات علمی داشت.

اقبال دارای روحیه ضداستعماری بودوبا محمدعلی جناح همکاری نزدیک داشت. وی از پیش‌نویس قانون اساسی که محمد علی جناح برای احقاق حقوق مسلمانان هند نوشته بود حمایت کرد. او در ۱۹۳۰ به عنوان رئیس اتحادیه مسلمانان در الله آباد هند و سپس در ۱۹۳۲ در لاهور انتخاب شد. اقبال نخستین کسی بود که موضوع یک کشور مستقل را برای مسلمانان هند مطرح کرد که در نهایت منجر به ایجاد کشور پاکستان شد. وی در این کشور به طور رسمی «شاعر ملی» خوانده می‌شود.

اقبال یکی از نامورترین و سرشناس‌ترین شاعرپارسی‌گوی غیرایرانی در ایران است که نظیر شاعر بزرگی همانند بیدل دهلوی پذیرش ویژه‌ای در ایران یافته‌است.با اینکه زبان اصلی او اردو بود ولی از کل ۱۲ هزار بیت شعری که سروده ‌است ۷۰۰۰ بیت آن فارسی است. دکترشریعتی در جائی وی را ایرانی ترین خارجی و شیعه ترین سُنّی خطاب کرده‌است. تز دکترای وی مربوط به سیر حکمت در ایران بوده‌است .اقبال آرزو داشت تهران روزی جایگاه ژنو در اروپا را پیدا کند. شاید بنیادی‌ترین دلیل شهرت اقبال در ایران چهرهٔ مذهبی او باشد چون بار نخست از سوی مذهبی‌ها(مانند شهیدمطهری ودکترشریعتی) شناسانده شد. اقبال بی‌گمان دلبستگی فراوانی به ایران داشته‌است بطوریکه دریکی از اشعارش بامطلع " چون چراغ لاله سوزم درخیابان شما". این موضوع را نشان میدهد.اوضمن اینکه دانشمند،شاعر وفیلسوف بزرگی بودوبافرهنگ اروپا آشنایی کامل داشت ولی درعین حال فردی بسیارمذهبی ومتدیّن ومخالف شدید تقلیدکورکورانه ازغرب بود. 

 

او وحدت امت اسلامی را فریادمی زد واز اینکه امت اسلام همدم ولی باهم بیگانه اند می نالید و می خواست اوراق پراکنده جامعه اسلامی را شیرازه بندد.اوبودکه علیرغم سُنّی بودنش می گفت:"رمزقرآن ازحسین آموختیم". او بود که بخوبی لااله الا الله را درشعرش معنا کرد.او بود که نقش آرزو و آرمان را در رشد وجودی انسان بسیارموءثر می دانست.او به نقش مبارزه در پرورش انسانی معتقد بود.همچنین درشعرش ناپختگی را مذمت کرده است. اوکسی بود که برهرمسلمان نهیب می زدکه ای مسلمان "ازخواب گران خیز"ویکی از پیشگامان بیداری اسلامی بود.

آرامگاه علامه اقبال لاهوری

ویکی پدیا چیست؟

ویکی به زبان محلی هاوایی به معنای سریع است، ویکی- ویکی که نام اولین ویکی ساخته شده در سال 1995 است به معنی «بدو، بدو» است ... از پر طرفدارترین ویکی ها می توان از ویکی پدیا نام برد. ویکی‌پدیا،به انگلیسی ( Wikipedia) یک دانشنامه اینترنتی چندزبانه با محتویات آزاد است که با همکاری افراد داوطلب نوشته می‌شود و مقالات آن می‌تواند توسط هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد ویرایش گردد. نام ویکی‌پدیا واژه‌ای ترکیبی است که از واژه‌های ویکی)وب‌گاه مشارکتی(و انسیکلوپدیا )دانشنامه(گرفته شده‌است. میزبان‌های اینترنتی اصلی این وب‌گاه در شهر تامپای فلوریدا هستند. همچنین میزبان‌های اضافی دیگری هم در شهرهای آمستردام و سئول به این وب‌گاه یاری می‌رسانند.

ویکی پدیا دایرة المعارف بزرگ آن لاینی است که هر روز میلیون ها بازدید کننده دارد. به گفته جیمی ویلز بنیان گذار این دایرة المعارف، ویکیپدیا فقط ۵ کارمند تمام وقت دارد اما چند میلیون مقاله موجود در این سایت توسط کاربران از سر تا سر دنیا و به زبان های مختلف نوشته شده است. یک گروه چهار صد نفره آن لاین از داوطلبان به حفظ صحت اطلاعات و جلوگیری از مردم آزاری و تخریب اطلاعات دایرة المعارف کمک می‌کنند. تقریبا هر کاربری می‌تواند مقاله‌های ویکی‌پدیا را ویرایش کند و تغییرات خود را سریعاً ببیند. فکر ویرایش مقاله‌ها بر این اساس شکل گرفته که همکاری کاربران با یکدیگر می‌تواند در بهبود کیفیت مقاله‌ها در طول زمان تأثیر به سزایی داشته باشد.

ویکی پدیا ، محبوب ترین دایره المعارف آزاد و آنلاین دنیا به منظور کاهش خطاها ، نادرستی و جعل اطلاعات با افزایش مشکلات مربوط به اشتباه ها و سؤ استفاده های برخی کاربران از این دایره المعارف آزاد به یک سیستم کنترل کننده بسیار پیشرفته مجهز شده است.

ویکی‌پدیا به عنوان نسخه تکمیلی نوپدیا ((Nupediaشروع به کار کرد. نوپدیا پروژه دانشنامهٔ رایگان و آنلاینی بود که مقاله‌هایش توسط کارشناسان و از طریق یک جریان رسمی نوشته می‌شدند. نوپدیا در تاریخ ۹ مارس ۲۰۰۰ (۱۸ اسفند ۱۳۷۸) تحت مالکیت شرکت بومیس که یک شرکت پورتال وب بود بنیانگذاری شد. اعضای برجستهٔ آن عبارت بودند از جیمی ولز، رئیس شرکت و تصمیم‌گیرندهٔ نهایی و لری سانگر رئیس بخش ویرایش و نوشتار نوپدیا و بعدها ویکی‌پدیا. بنیان گذار ویکی پدیا جیمی ویلز(Jimmy Wales) است .

ویکی پدیای انگلیسی در تاریخ ۲۵ دیماه ۱۳۷۹ به صورت مکملی برای دانشنامهٔ تخصصی نوپدیا نوشته شد. هم اکنون پروژه ویکی پدیا توسط بنیاد غیر انتفاعی ویکی‌مدیا پشتیبانی می‌شود. مدخل‌های ویکی‌پدیا طبق مدخل‌های سالنامه‌ها، فرهنگ‌های جغرافیایی و رخدادهای روز هستند. هدف آن آفرینش و انتشار جهانی یک دانشنامهٔ رایگان به تمامی زبان‌های زنده دنیاست.

دانشنامه‌های گوناگون دیگری روی اینترنت هستند و یا قبلاً وجود داشته‌اند. در برخی از آنها مانند دانشنامه‌ فلسفه استانفورد و نوپدیا )که دیگر وجود ندارد( سیاست‌های مقاله‌نویسی سنتی و مالکیت مقاله وجود دارند. به طور اتفاقی سایت‌هایی مانند h۲g۲ یا Everything۲ وجود دارند که به مانند راهنماهایی کلی عمل می‌کنند و مقاله‌هایشان توسط همگان نوشته و بازنگری می‌شوند. پروژه‌هایی همچون ویکی‌پدیا، Susning.nu و Enciclopedia Libre همگی ویکی هستند و در همه آنها مقاله‌ها به دست نویسنده‌های بیشماری نوشته می‌شوند و هیچ گونه بازنگری رسمی روی آنها اعمال نمی‌شود.  ویکی‌پدیا تبدیل به بزرگ‌ترین نوع دانشنامه ویکی چه از نظر تعداد مقاله‌ها و چه از نظر تعداد واژه‌ها شده‌است. از بین تمامی دانشنامه‌های موجود، ویکی‌پدیا به خاطر داشتن مجوز حق تالیف آزاد گنو متمایز گشته‌است.

اطلاعات بیشترازپیوند"ویکی پدیا"قابل مطالعه است.

ضرب المثل :من خیک رو رها میکنم خیک منو رها نمیکنه

 

آورده اند که دو تا رفیق اصفهانی سرپل خواجو ایستاده بودند به تماشای سیلی که رودخانه رو لبالب کرده بود.ناگهان متو جه میشوندکه یک خیک بزرگ پر از روغن روی آب شناوره. حسین که شناگر ماهری بود وسوسه میشه که بپره تو آب و خیک روغن رو بیرون بیاره .رفیقش میگه بابا ولش کن خطرناکه.بالاخره طمع چشم بصیرت حسین آقای اصفهانی رو کور میکنه.شیرجه میزنه تو آب.خودشو به خیک روغن میرسونه.خلاصه دوست حسین آقا که از بالا نظاره گر بود.می بینه که حسین خیک روغن رو گرفته و گاهی میره زیر آب گاهی میاد بالا.داد میزنه که خیک رو ولش کن غرق میشی بیا بالا.غافل از اینکه این خیک روغن نیست بلکه یک خرس بزرگه که سیل اونو از بالا آورده.خلاصه هر چقدر فریاد میزنه که خیک رو ولش کن .می بینه که حسین ول کن خیک نیست . حسین بیچاره هم در آب فریاد میزنه  "من خیک رو ول میکنم خیک منو ول نمیکنه"
و از این به بعد بود که این جمله حسین ضرب المثل عام و خاص شد .

منبع : سایت مای پرشین فروم به نشانی : http://www.mypersianforum.com/showthread.php?t=58440

سال نو مبارک

یا مقلب القلوب والابصار                               یا مدبـــــــر اللیل والنهــــــار

یا محول الحول والاحوال                              حوّل حالنا الی احسن الحال

سال نو مبارک 

 

نفس بادصبا مشک فشان خواهدشــــــــد            عالم پیردگرباره جوان خواهدشــــــــــــــد

ارغوان جام عقیقی به سمن خواهــــدداد           چشم نرگس به شقایق نگران خواهدشــد

این تطاول که کشیدازغم هجران بلــــــبل              تاسراپرده گل نعره زنان خواهدشـــــــــــد

گرزمسجدبه خرابات شدم خرده مگــ-ــیر              مجلس وعظ درازاست وزمان خواهد    شد

ای دل ارعشــرت امروزبه فردافــــــکنی              مایه نقدبقاراکه ضمان خــــــــــــواهد    شد

گل عزیزاست غنیمت شمریدش صحـبت              که به باغ آمدازاین راه وازآن خواهد    شد

                                  حافظ ازبهرتوآمدسوی اقلیم وجــــــــود 

                                  قدمی نه به وداعش که روان خواهدشد 

فرارسیدن سال ۱۳۸۹ونوروز باستانی برهمه ایرانیان مبارکباد