Atyabi Weblog/وب نگاری اطیابی

این وب نگاری درمورد موضوعات گوناگون می باشد.

Atyabi Weblog/وب نگاری اطیابی

این وب نگاری درمورد موضوعات گوناگون می باشد.

سالروز ولادت امام سجاد(ع)

میلادامام سجادمبارکباد

26تیرماه برابربا پنجم شعبان سالروز ولادت امام زین العابدین(ع)است .این روز فرخنده برهمه مسلمانان مبارکباد.

علی بن الحسین ملقب به سجاد چهارمین امام شیعیان است. او درپنجم شعبان سال ۳۸هجری قمری درمدینه منوره وبه روایتی کوفه متولدشد. به قولی ایشان در۱۵جمادی الاول سال ۳۶ هجری و یا سال ۳۸ هجری متولد شد. مادرش به اعتقاد بسیاری از شیعیان شهربانو دختر یزدگرد سوم ساسانی (پادشاه ایران) بود. ولی در روایت‌های کهن‌تر مادر وی کنیزی از اهالی سند دانسته شده‌است. نام این کنیز را غزاله یا سُلافه آورده‌اند. کنیهٔ ایشان "ابومحمّد" و "ابوالحسن ثانی" است. القابشان نیز"زین العابدین"، "سجّاد"، "سید العابدین"، "زکی"، "امین" و "ذو الثّفنات" می‌باشد. به خاطر عبادت زیاد و سجده‏هاى طولانىِ امام زین العابدین(ع) ، پینه‏اى در پیشانى‏اش بسته بود. از این رو، به وى «ذوالثفنات» لقب دادند.

امام سجاد(ع) در ۵۷ سال زندگی خویش، ۳۴ سال امامت مسلمانان را بر عهده داشت. امام سجاد(ع) در واقعه کربلا حضور داشت و پس از کشته شدن پدرش در رأس بازماندگان، ابلاغ پیام قیام و شهادت امام حسین(ع) را بر عهده داشت و به افشای چهره حکومت اموی و بیدار ساختن افکار عمومی پرداخت.

ازامام زین العابدین(ع) دعاهای زیادی (حدود54دعا)باقی مانده که شامل بسیاری از حقایق علوم و معارف اسلامی و عرفانی، و قوانین و احکام شرعی و مسائل حساس سیاسی و اجتماعی و تربیتی و اخلاقی است.این دعاها درکتابی بنام صحیفه سجادیه (صحیفه سجادیه بخش اول ؛ صحیفه سجادیه بخش دوم ؛ صحیفه سجادیه بخش سوم) جمع آوری شده است که این کتاب به «انجیل اهل بیت» و «زبور آل محمد» و «اخت القرآن» نیزمعروف است.

سالروز ولادت امام حسین(ع)

سالروز ولادت امام حسین (ع)مبارکباد 

24تیرماه برابرباسوم شعبان سالروز ولادت باسعادت سیدالشهدا امام حسین(ع) وروزپاسدار است. این روزفرخنده برهمه مسلمانان بویژه شیعیان مبارکباد.

امام حسین(ع) در سوم شعبان سال چهارم هجری در مدینه به دنیا آمد. رسول خدا(ص) نام این فرزند زهرا(ع) را "حسین" نهاد. وی مورد علاقه شدید پیامبر خدا(ص) بود و آن حضرت در باره ی او فرمود: "حسینُ مِنّی و اَنَا مِن حسینِ..."و در آغوش پیامبر(ص) بزرگ شد. هنگام رحلت رسول خدا(ص) ، شش ساله بود. در دوران پدرش علی بن ابیطالب(ع)نیز از موقعیت والایی برخوردار بود. علم، بخشش، بزرگواری، فصاحت، شجاعت، تواضع، دستگیری از بینوایان، عفو و حلم و...از صفات برجسته این حجت الهی بود. در دوران خلافت پدرش، در کنار آن حضرت بود و در سه جنگ "جمل"،  "صفین" و "نهروان" شرکت داشت.  

  پس از شهادت پدرش که امامت به حسن بن علی(ع) رسید، همچون سربازی مطیع رهبر و مولای خویش و همراه برادر بود. پس از انعقاد پیمان صلح، با برادرش و بقیه اهل بیت(ع) به مدینه آمدند. با شهادت امام مجتبی(ع) در سال 49 یا 50 هجری، بار امامت به دوش امام حسین(ع) قرار گرفت. با مرگ معاویه در سال 60 هجری، یزید به والی مدینه نوشت که از امام حسین(ع) به نفع او بیعت بگیرد. اما سید الشهداء(ع) که فساد یزید و بی‏لیاقتی او را می‏دانست، از بیعت امتناع کرد و برای نجات اسلام از سلطه یزید و نجات دین راه مبارزه را پیش گرفت.وبدین ترتیب مقدمات حماسه کربلا وشهادت آنحضرت و72تن ازیارانش بدست یزیدیان فراهم شد. درود و سلام خدا براوباد. 

25تیرماه برابرباچهارم شعبان نیز سالروز ولادت پرچمدار و سقای کربلاحضرت اباالفضل العباس(ع) و روز جانباز است.   

سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد    سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد  سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد  سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد   سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد   سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد  سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد  سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد  سالروز ولادت امام حسین(ع) مبارکباد 

عبّاس ابن علی(ع) در قلّه ‏ رفیع ایمان ، شجاعت و وفا قراردارد هم او در فضل ، کمال ، فتوّت و رادمردی، الگویی برجسته ، در اخلاص ، استقامت و پایمردی، نمونه و در هر خصلت نیک و صفت ارزشمندی، که کرامت یک انسان به آن بسته است، سرمشق بود. اومظهر دین باوری ، حقجویی ، باطل ستیزی و جانبازی بود .او با وفاداری تمام حامی برادرش سیدالشهدا(ع) بود وپرچمداری و سقایی خاندان رسالت را درصحرای کربلابرعهده داشت. درودخدابراوباد.

سالروزمبعث رسول اکرم(ص)

عیدمبعث مبارکباد

ســتاره‌ای بدرخشید  و ماه  مجلس  شد           دل   رمیده  ما  را  انیس  و  مونس  شد

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت           به  غمزه  مسئله  آموز  صد  مدرس شد

 به  بوی  او دل  بیمار عاشقان  چو  صبا            فدای عارض  نسرین و چشم نرگس شد

به صدر مصطبه‌ام می‌نشاند اکنون دوست         گدای شهر  نگه  کن که  میر مجلس شد

طربســـرای  محبت  کنون  شود  معمــور           که  طاق  ابروی  یار  منش  مهندس شد

لب  از  ترشح  مِی  پاک  کن  برای   خدا           که خاطرم  به هزاران  گنه  مُوَسوس شد

کرشمه  تو  شـــرابی به عاشقان  پیمود            که علم بی‌خبر افتاد وعقل بی ‌حس شد

چو  زر عزیز  وجود  است  شعر  من  آری            قبـــول دولتیان  کیمیــــای این  مس شد

خیال آب  خِضِر بست  و جام  کیخســــرو            به جرعه نوشی سلطان ابوالفوارس شد

ز راه  میـــکده  یاران  عنان  بگـــــردانیــــد           چرا که حافظ از این راه رفت و مفلس شد 

 

19تیرماه برابربا27ماه رجب سالروز بعثت رسول اکرم حضرت محمدمصطفی(ص)  

است.روزی که باتابش نور رسالت تیره گیهاوظلمتهادرسرزمین حجازروبه افول نهاد ومقدمه ای 

 شد برای ازبین رفتن شرک وبت پرستی وظلم وجهالت ازتمام پهنه گیتی وگشوده شدن راه هدایت انسانها.این روزفرخنده برهمه مسلمانان بلکه برتمامی انسانهای روی زمین مبارکباد. 

زیرا این روز ، روزبعثت رحمة" للعالمین است.

بعثت پیغمبر اسلام(ص) یا برانگیخته شدن آن حضرت به مقام عالى نبوت و خاتمیت، حساس‏ترین فراز تاریخ درخشان اسلام است. بعثت پیغمبر(ص) درست درسن چهل  

سالگى آنحضرت انجام گرفت.

حضرت محمد(ص) چند سال قبل از بعثت، سالى یک ماه در غارحرا به سر مى‏برد، و چون روز آخر باز مى‏گشت، نخست ‏خانه خدا را هفت دور طواف مى‏کرد، سپس به خانه مى‏رفت. 

کوه حراء در حجاز به مناسبت این که محل بعثت پیغمبر(ص) بوده است "جَبَلُ النُور" یعنى  کوه  نور خوانده مى‏شود. حراء در شمال شهر مکه واقع است و امروز تقریبا در آخر شهر  

در کنارجاده به خوبى دیده مى‏شود. کوه‏هاى حومه مکه اغلب به هم پیوسته است و از سمت 

 ‏شمال تا حدود بندر «جده‏» واقع در 70 کیلومترى مکه و کنار دریاى سرخ امتداد دارد.این سلسله جبال که از یک سو به صحراى «عرفات‏» و سرزمین «منا» وشهر «طائف‏» و از سوى دیگر به طرف «مدینه‏» کشیده شده است، با دره‏ها و بیابان‏هاى خشک و سوزان و آفتاب طاقت ‏فرساى خود شاید بهترین نقطه‏اى است که آدمى را در اندیشه عمیق خودشناسى و خداشناسى و دورى از تعلقات جسمانى و تعیّنات صورى و مادى فرو مى‏برد.  

 

بعثت رسول اکرم مبارکباد

روز بیست وهفتم ماه رجب محمد بن عبدالله مرد محبوب و امین مکه و چهره درخشان بنى هاشم در غار حراء آرمیده بود و مانند اوقات دیگر از آن بلندى به زمین و زمان و ایام و دوران و  

جهان و جهانیان مى‏اندیشید. که جبرییل ،امین وحی براونازل شد و نداسردادکه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ﴿1﴾

بخوان به نام پروردگارت که آفرید (1)

خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ ﴿2﴾ 

انسان را از علق آفرید (2)

اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ ﴿3﴾ 

بخوان و پروردگار تو کریمترین [کریمان] است (3)

الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ﴿4﴾

همان کس که به وسیله قلم آموخت (4)

عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ﴿5﴾ 

آنچه را که انسان نمى‏دانست [بتدریج به او] آموخت (5)

 بانزول آیات فوق رسالت آن بزرگوار آغازشدودرطول 23سال کتاب هدایت بشریعنی قرآن مجیدبراونازل ودستور زندگی وراهنمای انسانهاگردید.

سالروزشهادت امام موسی کاظم(ع)

 شهادت حضرت امام موسی کاظم(ع)تسلیت باد.

هفدهم تیرماه برابربا25رجب سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) است.شهادت آن بزرگواربرهمه شیعیان جهان تسلیت باد.

نام امام هفتم ما، موسی و لقب آن حضرت کاظم وکنیه آن امام "ابوالحسن" و "ابوابراهیم" است. شیعیان و دوستداران لقب "باب الحوائج" به آن حضرت داده‌اند.پدر بزرگوارش حضرت امام جعفر صادق (ع) و مادر گرامیش حمیده است.

تولد امام موسی کاظم (ع) روز یکشنبه هفتم ماه صفر سال 128هجری در "ابوأ " اتفاق افتاد. دوران امامت امام هفتم حضرت موسی بن جعفر (ع) مقارن بود با سال‌های آخر خلافت منصور عباسی و در دوره خلافت هادی و سیزده سال از دوران خلافت هارون که سخت‌ترین دوران عمر آن حضرت به شمار است. امام موسی کاظم (ع) از حدود 21 سالگی بر اثر وصیت پدر بزرگوار و به امر خداوند متعال به مقام بلند امامت رسید، و زمان امامت آن حضرت سی و پنج سال و اندکی بود که مدت امامت آن حضرت از همه ائمه غیراز امام عصر(عج) بیشتر بوده است.

هارون خلیفه عباسی بارهانسبت به ترورشخصیت امام موسی کاظم(ع) اقدام نمودولی به نتیجه مطلوب نرسید وبارها آنحضرت را به زندان انداخت و نهایتاً دستور داد سندی بن شاهک ، امام کاظم (ع) را در بیست و پنجم رجب سال 183 هجری قمری در پنجاه و پنج سالگی با خرمای زهرآلوده به شهادت برساند.
پیکر مطهرش پس از تحمّل سال‌ها زندان به‌طور معجزه‌آسایی توسط فرزندش علی بن موسی الرضا
(ع) غسل داده شد و در مقابر قریش در مدینه السلام ـ در حاشیه بغداد ـ مدفون گردید. مزار شریفش مورد توجه عموم قرار گرفت و سالها بعد نوه بزرگوارش حضرت امام جواد (ع) در کنارش دفن شد و شیعیان دلباخته‌ی آنها شهر کاظمین را در کنار تربت پاکشان تأسیس نمودند.

فاجعه هفتم تیروشهادت دکتربهشتی وهمراهانش

 فاجعه هفتم تیر 1360هجری شمسی یکی ازوقایع مهم دوران بعداز انقلاب اسلامی ایران است که دراین فاجعه با انفجارمحل دفترمرکزی حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین)مجاهدین خلق) دکترسید محمدحسینی بهشتی وهفتادودونفرازیاران ایشان وانقلاب بطرزفجیعی به شهادت رسیدند.

 شهیددکترمحمدحسینی بهشتی

شهیددکتربهشتی روحانی دانشمند،آگاه به زمان،مدیر،مدبّر،اهل سازماندهی وسخنوری ماهر بود.اودرجریان برگزاری مجلس مؤسسان قانون اساسی اگرچه نایب رییس مجلس بود ولی درواقع ریاست پرقدرت ومدیریت اصلی این مجلس رااودراختیارداشت وبخوبی وبا تسلط کامل مجلس مؤسسان قاتون اساسی را اداره کرد.منافقین با آگاهی ازنقش اساسی وبی بدیل دکتربهشتی درسازماندهی ارگانهای انقلابی که دارای تجربه اجرایی نبودنداورا مانع رسیدن به اهداف خود می دیدند ولذا تا آنجا که توانستنددرجهت تخریب شخصیت این سیدبزرگوار اقدام نمودندولی چندان دراین راه موفق نشدندتا سرانجام با انفجارمحل دفترمرکزی حزب جمهوری اسلامی درسرچشمه او و72تن ازهمراهانش درحزب جمهوری اسلامی را به شهادت رساندندو بدین ترتیب می خواستند به خیال خودبا حذف فیزیکی شهیددکتربهشتی وهمراهانش انقلاب اسلامی را فلج نمایند.

امام خمینی دراولین سخنرانی خود پس از شهادت دکتربهشتی درمورد اوفرمودند : " بهشتی یک ملت بودبرای ملت ما"و بیان دیگر ایشان نقل به مضمون این است که:"آنچه درمورد دکتربهشتی برای من مهم وناراحت کننده است که شهادت ایشان درمقابل او ناچیزاست مظلومیت ایشان است."  به تجربه ثابت شده است که امام خمینی هیچگاه مطلبی را به گزاف نگفته اند وسخنان واظهارنظراتشان درموارد مختلف حکیمانه وازسرتقوا بوده است .لذا اظهارنظر ایشان درمورد شهیدبهشتی نیز ازسرشناخت وآگاهی وحکمت است.

بدلیل تلاش بیش ازحدمنافقین برای ترور شخصیت شهیدبهشتی وعدم دفاع او ازخودش ، پس از شهادتش وبا توجه به تعبیری که امام خمینی درمورد اوبکاربرد درجامعه به شهیدمظلوم دکتربهشتی معروف گردید.

 ازجملات معروف شهیددکتربهشتی این است :" ماشیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت." 

"ماراست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند." شهیددکترمحمدحسینی بهشتی

ویژگی های شهید بهشتی

1- نخستین ویژگی مشترک همه کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی شهید بهشتی جهت دار بودن آنهابود.

2- دومین خصوصیت بارز در فعالیت های علمی و تحقیقاتی شهید آیت الله بهشتی جدیت و نظم ایشان در این کارهابود.

3- مسأله دیگری که به صورت ویژگی عمومی حرکات و فعالیت های ایشان در طول زندگی و از جمله در زمینه مطالعات و کارهای فرهنگی بود اعتقاد شهید بهشتی به کارهای دراز مدت پر ثمر علمی و عملی بود.

4- از اهم خصوصیات لازم برای یک فرد محقق حق گرا این است که در برخورد با اندیشه و عقاید دیگران نخست سخن دیگران را خوب دریابد و شهید آیت الله بهشتی این توانایی را داشت که با حوصله و دقت نظرات دیگران را به طور کامل دریابد.

5- دیگر از ویژگی های شهید آیت الله بهشتی احترام او به نظرات دیگران بود سخن هر کس را شایسته این می دانست که مورد درنگ و تأمل قرار گیرد.

6- ویژگی دیگر شهید آیت الله بهشتی مسأله واقع بینی ایشان بوداین خصوصیت از پیدایش افراطها و تفریطها در مسیر حرکت ایشان پیشگیری می نمود.

7- متانت، کم گویی و گزیده گویی از دیگر ویژگی هایی است که در زندگی اجتماعی و در مباحثات علمی ایشان بچشم می خورد.

8- از موهبت هایی که به یمن گسترش و عمق مطالعه و تحقیق از یکسو و برخورد سالم از سوی دیگر می آید توانایی بر استدلال و اقناع اشخاص است و ایشان این خصوصیات را بحد کمال داشت.

9- بحث های  شهید بهشتی هرگز رنگ مجادله به خود نمی گرفت زیرا جدل عمدتاً وقتی صورت می گیرد که این فرد با آن فرد بخواهد نظر خویش را بدون دلیل کافی بر دیگری تحمیل کند و یا از پذیرش سخن حق او سر باز زند.

10- با وجود این مجموعه صفات کم نظیر، گستردگی و عمق معلومات  شهید بهشتی در زمینه های مختلف هیچگاه باعث این نمی شد که خویشتن را از بهره جستن از نظرات و عقاید دیگران بوسیله عجب و خویشتن بینی محروم سازد و دریچه تحقیق را بواسطه آنکه نظرش در بسیاری از موارد از دیگران صائب تر است بر روی خود ببندد.

11- ویژگی مهم دیگر شهید بهشتی که در آثار و بحثهای ایشان بطور بارزی بچشم می خورد توانایی جمع بندی بسیار خوبشان بود. ایشان گاه از میان اندیشه ها و سخنان متضاد، نقاط مشترک را درمی یافت و بر همان پایه مشترک استدلال خویش را بنا می کرد.

12- در بحث های عمومی و یا در بحث با جمع های خاص آهنگ بحثهای ایشان هدایتگرانه بود نه آنکه در برخورد با عقاید مخالف بسرعت چماق تکفیر بلند شود و مانع هرگونه اندیشه دیگران گردد.

13- نکته قابل تأمل در زندگی علمی و تحقیقاتی شهید آیت الله بهشتی آن بود که ایشان دیر دست به نوشتن می زد و پس از تعمق بسیار همراه با وسواس لازم برای یک کار علمی اقدام به انتشار آن می نمود و بدین جهت هم کمتر نیاز به تجدید نظر داشت. 

منبع ویژگیهای شهیدبهشتی: سایت شیفتگان خدمت به نشانی:

http://shiftegan-e-khedmat.blogsky.com/1386/04/07/post-37

ولادت امام علی (ع)و روزپدر

پنجم تیرماه برابربا13رجب سالروز ولادت مولودکعبه حضرت علی(ع)امام اول شیعیان جهان است. 

ولادت امام علی (ع)وروزپدرمبارکباد

امیرالمؤمنین  علی ابن ابی‏طالب ابن عبدالمطلّب ابن هاشم ابن عبدمناف در روز جمعه 13 رجب سال سی‏ام عام‏الفیل برابر با 19 مهر، در شهر مکّه و درون کعبه چشم به جهان گشود. ابوطالب، پدر آن حضرت، که نامش عبدمناف بود، یکی از عموهای پیامبر اکرم حضرت محمّد (ص) و بزرگ خاندان هاشم و یکی از سران مکّه و قریش به شمار می‏رفت و مادرش فاطمه بنت اسد نیز از بنی هاشم بود. از این ‏رو، آن حضرت از دو طرف هاشمی به حساب می‏آید.

کنیه آن امام، ابوالحسن و «ابوتراب» است. القاب فراوانی از علی علیه السلام گزارش شده که از جمله می‏توان به اسدالله (شیرخدا)، سید عرب (امیر عرب)، سیدالمسلمین، امام المتقین و مهم‏تر از همه امیرالمؤمنین اشاره کرد. شیعیان این لقب را بنا بر نص پیامبر (ص) مخصوص امام  علی(ع) دانسته و به ‏کارگیری آن را، حتی برای سایر معصومان علیهم‏السلام، مجاز نمی‏دانند.

امام علی(ع) همواره یار ، همراه ومددکار رسول خدا بود. او از هفده  تا بیست سالگی همراه سایر بنی‏هاشم در شعب ابوطالب و در محاصره اقتصادی به سر برد و پس از پایان محاصره، با مرگ پدرش ابوطالب، نه تنها کم‏ترین تردیدی در مورد حمایت از پیامبر به خود راه نداد، بلکه بر میزان آن افزود و در «لیلة المبیت» که قریب 23 سال از عمرش می‏گذشت، خود را سپر بلای پیامبر قرار داد و در بستر وی خوابید تا توطئه مسلّحانه دشمن برای قتل پیامبر اکرم (ص) او را نشانه رود.   

میلادامام علی(ع)مبارکباد

در سن  27 سالگی در جنگ «خندق» حضور یافت و در زمانی که پیامبر سه بار مسلمانان را به مبارزه با عمرو بن عبدود و یاران او که از خندق عبور کرده و مسلمانان را به مبارزه می طلبیدند، دعوت کرد، تنها او بود که هر بار به خواست پیامبر لبّیک گفت و پس از اذن پیامبر، در یک پیکار نفس‏گیر و بی‏نظیر، سر عمرو را از تن جدا نمود و پیامبر فرمود: «ضربت علی در روز خندق، از عبادت تمام جن و انس تا روز قیامت برتر است.»

در جنگ «خیبر» پس از هزیمت ابوبکر بن ابی قحافه و عمر بن الخطاب و عدم توفیق آن‏ها در کسب پیروزی، پیامبر فرمود: «فردا عَلَم را به دست کسی می‏دهم که خدا و رسولش او را دوست دارند و او نیز آن دو را دوست می‏دارد.» و فردا، رسول خدا (ص) ، امام علی علیه‏السلام را طلبید و او را روانه کارزار با یهودیان خیبر نمود. او بزرگ‏ترین قهرمانان یهود( حارث و مرحب )را به قتل رسانید و با دست خود درب قلعه خیبر را کند و دژهای یهودیان ‏را یکی ‏پس ‏از دیگری فتح کرد.

رسول خدا پس ازحَجّةُ الوداع در غدیرخم با ایراد خطبه غدیریه ، امام علی(ع) را به جانشینی خودمعرفی نمودکه بسیاری ازاصحاب پیامبر(ص) ازجمله ابوبکروعمر این امررا به اوتبریک گفتند ولی پس از رحلت رسول خدا وبابه راه انداختن شورای سقیفه بنی ساعده در  واقع بانوعی کودتای نرم این دستور رسول خدا رازیرپانهاده خود زمام امورمسلمانان را دردست گرفتند و علی(ع) راخانه نشین کردند.

آری امام متقین وامام عدالت علی بود .علی(ع) بقول شهریار ، همای رحمت بود .شیوه حکومت و گفتارآن امام همام بهترین سرمشق شیعیان اوست.گزیده ای ازسخنان آن حضرت و همچنین دوستی در کلام علی(ع) راهنمای همیشگی پیروان آن امام خواهدبود.بسیاری ازشعرابه مدح آن بزرگوارپرداخته اند که برخی ازاین مدایح از پیوند امام علی(ع)درآیینه شعرفارسی قابل مطالعه است.